Syltbullebloggen

torsdag 30 juli 2009

Niue, en korallö mellan Tonga och Cook-öarna

På ett typiskt stryblianmässigt sätt hände det sig att Blyber för en todrning sedan kom förbi med ett till synes oskyldigt, men dock frenetiskt veritabelt, spörsmål som man inte utan viss misstänksamhet kunde avspisa så som man i god vigör kanske önskat vore möjligt:
"Talar du flytande kub?"
Hastigt men lustigt infann sig i hallen en mystisk stämning med fadd bismak av hatt. Ej att förströ, tänkte jag, och bjöd in den gamle tuskern på en nybakad bulle med smitage på toppen, varvid han avgav ett gnisslande ljud av välmående. Det här var mer än han hade väntat sig - det rådde det ingen som helst tvekan om.

Efter att ha fikat en stund ville Blyber spela pöker. Och inte vilken gammal pöker som helst, utan klädpöker. Nämnvärt bestört av tanken avslog jag propositionen på ett så lömskt sätt som möjligt - genom att sakta men säkert börja koka möbler. En efter en fick de ge vika. Blyber såg ut litet som en mussla när han stod där i ångan, kisandes med sina ögon, utan att röra en min. Långsamt kunde jag dock se innerst inne i honom hur mycket han njöt av de bubblande pjäserna, och mycket riktigt brast han snart ut i ett stort skratt. "Hähähähääääääääääääääääääääää!" tjöt han och skuttade sedan i väg ut genom dörren utan att ens hinna ta på sig skorna. Kokbart, tänkte jag, och adderade till buljongen.

1 Comments:

Skicka en kommentar

<< Home